Shoqata Evropiane e Futbollit (UEFA) ka njoftuar se secili ekip kombëtar, duke marrë pjesë në EURO-në e ardhshme (11 qershor – 11 korrik), do të jetë në gjendje të ftojnë 26 në vend të 23 futbollistëve të zakonshëm për t’i ndihmuar ata të përballen me rreziqet e covid-19 dhe karantinës.

Nga ana tjetër, vetëm 23 lojtarë do të jenë në listë për secilën ndeshje individuale në EURO, specifikoi UEFA në një njoftim për shtyp. Përzgjedhësit duhet të paraqesin listën e tyre në UEFA nga 26 maj deri më 1 qershor, por midis asaj date dhe ndeshjes së parë ata do të jenë të lirë të zëvendësojnë lojtarin në rast të një “lëndimi të rëndë ose sëmundjeje”, me dokumentacion të certifikuar mjekësor.

Lojtarët që janë pozitivë për covid-19 ose ata që vendosen në izolim pasi “kontakti i të infektuarve” bien në kategorinë e “sëmundjes së rëndë”, shton UEFA. Gjithashtu, portierët mund të zëvendësohen para çdo loje. Gjatë Kupës së Konfederatave më 2001, ekipet kombëtare kaluan nga 22 në 23 lojtarë tani të zakonshëm në turne të mëdha. /Korneri.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here