Botërori i Formula 1 këtë fundjavë transferohet në Singapore, që vazhdon të jetë gara e vetme që zhvillohet natën dhe nën dritat e reflektorëve. “Marina Bay” konsiderohet si shtegu i dytë më i ngadaltë pas atij të Montecarlos. Në të njëjtën kohë ai përkufizohet edhe si shtegu më i lodhshëm sepse se ka më shumë kthesa, 23.

Për këtë garë, Pirelli ka vendosur në dispozicionin e skuadrave tipet e gomave më të shpejta; ultra të buta, super të buta dhe ato të buta, ideale për t’iu përgjigjur trajektoreve të “Marina Bay” që ka një sipërfaqe jo të rregullt dhe paraqet rreziqe. Kjo do të thotë se gomat do të konsumohen vazhdimisht për shkak të frenimeve të shpeshta

“Çmimi i Madh i Singaporit është ndoshta gara më spektakolare e sezonit”, deklaron Drejtori Sportiv i Pirellit, Paul Hembrey. “Ajo do të jetë akoma më e bukur me përdorimin për herë të parë të gomave ultra të buta. Gara në “Maina Bay” është më e paparashikueshmja dhe administrimi i gomave do të bëjë diferencën”.

Artikulli paraprakBesart Berisha “nuk luan” kundër Kroacisë
Artikulli tjetërChampions, ja sa vlejnë futbollistët shqiptarë në lojën e UEFA-s (FOTO)