Dëshira e të gjithëve është që të luhet apo avzhdohet futbolli, duke nis nga klubet e deri tek tifozët.

Edhe pse këta të fundit nuk do të mund të jenë nëpër stadiume për shkak të pandemisë, dhe rregullave që janë dhënë nga Ministria e Shëndetësisë ashtu siç është në tërë Evropën, megjithatë kthimi i futbollit dhe sportit në përgjithësi në vendin tonë paraqet rrezik të madh, shkruan Korneri.net

Shembulli më i freskët është me anëtarine  Dritës, Izair Emini, që doli pozitiv në testet e koronavirusit, dhe çfarë tash duhet të bëjë klubi në këtë rast, apo kundërahtarët e Dritës kur të fillojë kampionati në muajin qershor. Pse duhet të luhet futboll pa u testuar futbollistët, stafi, gjyqëtarët, e qe besa edhe gazetarët që do të jenë present nëpër stadium, edhe pse numri i tyre do të jetë i limituar.

Ku mbetën 11 mijë testet e Remzi Ejupit

Para një jave president ii FC Prishtina, Remzi Ejupi, pati deklaruar se po i dhuron Kosovës 11 mijë teste të koronavirusit, dhe pas një kohë të shkurtër ky numër të shkoj në 20 mijë. Asgjë nga ato fjalë të tij tash pas një jave, pasi skush asgjë nuk po përmend rreth kësaj teme e cila u bë shumë e madhe kur e foli një emision televiziv.

Ato teste do të duhej së paku të ndahshin për një numër futbollistishëm siç edhe kishte thënë vet z.Ejupi, pavarësisht se interesi më i madh i shtetit është të testohet popullata e jo një numër lojtarësh. Mirëpo, testet para fillimit të edicionit të ri janë të domosdoshme, dhe në asnjë mënyrë nuk do të duhet të ipej leja që të luhet sërish në këtë kohë pa kohë, pasi Covid 19 është ende mes nesh, dhe mund të pësojmë edhe më shumë pikërisht atëherrë kur më së paku e mendojmë. /Korneri.net

Artikulli paraprakFisnik Kërçeli përforcon shtabin sportiv
Artikulli tjetërZyrtare, sulmuesi francez zgjat edhe një vit kontratën me Chelsea