Federata   e   shahut   e   Kosovës   për   herë   të   parë   në   historinë   e   saj   pas   pranimit   të përkohshëm   të   saj   në   Federatën   Botërore   të   Shahut   (FIDE),   do   të   marrë   pjesë   në Olimpiadën  e Shahut  e  cila  do  të   mbahet  në   Baku  të  Azerbejxhanit  prej  datës  01   – 14.09.2016.

Në këtë garë do të udhëtojnë 5 shahistët e përzgjedhur kosovarë :

  1. Bedri Sadiku, mjeshtër ndërkombëtar
  2. Përparim Makolli, mjeshtër kombëtar
  3. Avni Ermeni, FIDE mjeshtër
  4. Afrim Fejzullahu, FIDE mjeshtër
  5. Nderim Saraçi, FIDE mjeshtër

Këtyre shahistëve do t’i bashkangjiten edhe Nysret Avdiu Kryetar i FSHK, Burhanudin Misini refer në Olimpiadë si dhe Naim Avdiu delegat i FSHK në Kongresin e FIDE i cili do të mbahet gjatë ditëve të garave në të cilën Kosova përfundimisht do të bëhet anëtare me të drejta të plota në FIDE.

Për këtë rast Federata e Shahut e Kosovës me datën 29.08.2016 (e hëne) në ora 11:00 në sallën e konferencave në Shtëpinë e Sporteve, do të mbajë konferencë për media. Pjesëmarrja është e lirë dhe kanë të drejtë pjesëmarrjeje të gjitha mediat e interesuara. diat e interesuara.

Artikulli paraprakPremier League, ishulli më trajnerët më të paguar në botë
Artikulli tjetërInter me dy superblerje shkel tregun