Mesfushori francez ka humbur rreth 200 ndeshje në karrierën e tij, më së shumti pas vitit 2019.

Njëherë e një kohë ishte një mesfushor dominues, prototipi i futbollistit modern në atë pozicion fizikisht të fortë dhe të talentuar teknikisht, quhej Paul Pogba. E ardhmja e së cilës “oktapodi” ishte pararendës në aventurën e tij të parë te Juventusi tashmë ka kaluar dhe ai lojtar që magjepsi Italinë dhe Evropën në praktikë nuk është parë më kurrë, me shumë probleme fizike dhe lëndime të rënda. Për të qenë shumë i brishtë një lëndim pas tjetrit, në karrierën e 30-vjeçarit, Pogba ka tashmë më shumë se 1000 ditë lëndim dhe gati 200 ndeshje të humbura mes klubit dhe kombëtares. Shumica nga viti 2019 e tutje, me Allegrin që tani pret të kuptojë kohën e ndalesës së fundit pas ndeshjes me Empolin.

KRONOLOGJIA E LËNDIMIT TË POGBA TE JUVE

Mungesa e lëndimit të sezonit                 Ndeshjet e humbura

23/24 Probleme fizike     34 ditë –

22/23 Lëndim i kofshës 37 ditë                                 6

22/23 Lëndimi i aduktorit  30 ditë                              6

22/23 Sforcim i ijeve 26 ditë                                     6

22/23 Sforcim i kofshëve 79 ditë                               7

22/23 Operacioni i gjurit 143 ditë                              21

22/23 Lëndim i meniskut 49 ditë                                7

21/22 Lëndimi i viçit 35 ditë                                       6

21/22 Lëndim i kofshës 87 ditë                                   14

20/21 Lëndim i kofshës 42 ditë                                   12

20/21 Lëndim i kyçit të këmbës 17 ditë                   5

20/21 Covid 18 ditë                                                   2

19/20 Probleme me kyçin e këmbës 165 ditë        20

19/20 Probleme me kyçin e këmbës 84 ditë          23

19/20 Lëndim i kyçit të këmbës 28 ditë                   7

19/20 Lëndimi i shpinës 11 ditë                                  1

18/19 Sforcim i kofshëve 11 ditë                                2

18/19 Lëndim i muskujve 18 ditë 4

17/18 Prishje e muskujve të femurit 63 ditë 16

16/17 Lëndim i kofshës 18 ditë 5

15/16 Shtrëngim i kyçit të këmbës 7 ditë 1

14/15 Lëndim i kofshës 49 ditë 13

Gjithsej – 1051 ditë 184

Artikulli paraprakSulmohet gjyqtari kryesor nga zyrtari i klubit Sharri
Artikulli tjetërGuardiola së shpejti trajner i Anglisë