Agim Ademi sot është parë duke pirë kafe së bashku me Arben Shahinin në mes të Prishtinës në Kafen “Che Bar” derisa në Gjykatë ishte ankuar se është i sëmurë.

Gjykata Themelore kishte urdhëruar Agim Ademin që të paraqitet me datë 18.06.2020, në ora 12:00 në vujtje të dënimit prej 9 muaj burg.

Ademi kishte bërë kërkesë për shtyrje të ekzekutimit të dënimit e cila kerkesë u refuzua nga kryetarja e Gjykatës Themelore Afërdita Bytyqi. Ndaj vendimit të Gjykatës Themelore Agim Ademi parashtroi ankesë ëe Gjykatën e Apelit.

Vendimi i Gjykatës Themelore është ndryshuar dje nga kryetari i Gjykatës së Apelit Hasan Shala dhe Agim Ademit i është lejuar shtyrja e ekzekutimit të dënimit me burg në kohëzgjatje prej 3 muajsh, me arsyetimin se ai është me sëmundje akute të rëndë dhe arsye të pandemisë.

Por sot një dite më vonë nga vendimi i kryetarit të Gjykatë sës Apelit Hasan Shala, i dënuari Agim Ademi është parë në mes të Prishtinës duke pirë kafe.

Se me çfarë dokumentacioni dhe çfarë forme ka arritur ta shtyej ekzekutimin e dënimit Agim Ademi mbetet të konfirmojnë organet e hetuesisë, sepse Agim Ademi gjatë tërë javës ishte në Federatë dhe takoi shumë njerëz.
Ditën kur ai kishte për të shkuar në vuajtje të dënimit ishte takur edhe me djalin e Agim Veliut Ministrit të Punëve të Brendshme.

Kryetari i Federatës së futbollit Agim Ademi, me aktgjykim të formës së prerë, është shpallur fajtor për shkak të veprës penale “Detyrimi në tentativë” dhe është gjykuar me dënim me burgim në kohëzgjatje prej 9 muajve.

Artikulli paraprakEkskluzive: Ndërron emri i Superligës e Kosovës në futboll
Artikulli tjetërFormacionet zyrtare: Drenica-Flamurtari