Shumë shpejt ka reaguar FFK-së, përmes një letre të shkruar dhe postuar në faqen zyrtare, rtreth kthimit në punë të Arian Ahmetit, që para pak muajsh ishte shkarkuar nga puna.

Është normale që të dyja palët të japin verzionet e tyre, ndërsa FFK-së, e ka lëshuar një të tillë siç edhe mund ta lexoni.

“Ndaj z. Arianit Ahmeti organet e brendshme të FFK-së kanë marrë Vendim për ndërprerjen e marrëdhënies së punës për shkak të shkeljeve të rënda të detyrave të punës.

Së fundi, ne, kemi pranuar një vendim nga Inspektorati i Punës, ku kërkon nga FFK që të rishqyrtojë edhe njëherë procedurën e ndërprerjes së marrëdhënies së punës së z. Ahmeti. Pra, ka kërkuar vetëm të rishqyrtohet procedura, në asnjë rast Inspektorati nuk ka evidentuar që nuk ka bazë për ndërprerjen e marrëdhënies së punës.

Organet e brendshme të FFK-së, konform dispozitave të Ligjit të Punës, akteve të brendshme dhe vendimit të Inspektoratit të Punës, do të ndërmarrin veprimet ligjore në afatin e paraparë dhe do të informojnë Inspektoratin dhe palët në këtë procedurë.”

Ju kujtojmë edhe njëherë se z.Ahmeti e ka fituar rastin në Inspektoratin e Puunës që e ka kthyer atë në punë, dhe pala e pakënaqur këtë rast FFK-së, ka të drejtë ankese brenda 30 ditëve, mirëpo rregullorja thotë shumë qartë se kjo  nuk e shtyn vendimin e Inspektoratit të Punës ekzektutimin e vendimit, që nënkupton se Arianit Ahmeti duhet të kthehet në punë më së pargu javën e ardhshme. /Korneri.net

Artikulli paraprakErdhi edhe interesimi zyrtar nga klubi turk për yllin kosovar
Artikulli tjetërNdahet nga jeta ish-trajneri i njohur italian, me Interit e fitoi moralisht titullin që ia morën gjyqtarët