Për shkak të pandemisë së COVID-19 është anuluar turneu i Wimbledonit në tenis për vititn 2020. Vendimi u mor pas një mbledhjeje urgjente të organizatorëve.

Wimbledon 2020 ishte programuar për t’u zhvilluar mes datave 29 qershor dhe 12 korrik. Praktikisht, pezullohet i gjithë sezoni në fushat me bar.

Më parë, turneu i famshëm britanik ishte ndalur vetëm për shkak të luftërave botërore. Ka rrezikuar të mos zhvillohet edhe në vitin 1973, kur rredh 80 lojtarë e bojkotuan turneun në mbështetje të Nikola Pilic, i pezulluar nga Federata Ndërkombëtare e Tensiit pasi kishte refuzuar të merrte pjesë në Kupën Davis.

/Supersport.al

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here